ONZE VISIE: EEN TEVREDEN KLANT IS ER 2 WAARD

HET K.W. STAPPENPLAN

 • Stap 1: Een aangename kennismaking
  Veel mensen leren ons kennen via mond-tot-mond reclame. Onze uitstekende staat van dienst en de lange lijst van geslaagde projecten spreken daarbij voor zich. Steeds meer potentiële klanten bezoeken voor hun komst naar de showroom onze website. Zo weten ze perfect waarvoor wij staan en wat onze werkwijze inhoudt.
 • Stap 2: Bezoek aan de showroom
  U kan steeds vrijblijvend een bezoek brengen aan onze showroom. Hebt u al iets concreter in gedachten? Maak dan vooraf een afspraak. Zo reserveren we de nodige tijd voor een uitgebreid gesprek met één van onze adviseurs. We bespreken daarbij voor de eerste keer uw project en leggen graag onze manier van werken uit.
 • Stap 3: de juiste afmetingen
  U mag bij dit eerste gesprek steeds gedetailleerde afmetingen – ook het bouwplan volstaat – meebrengen. Ook bekijken we samen eventuele digitale foto’s die u heeft gemaakt. Wanneer u de opmetingen liever aan ons overlaat, komen we graag ter plaatse. We maken hiervoor eerst een afspraak. Omdat we meteen de juiste gegevens willen, voorzien we hiervoor voldoende tijd. Ook nemen we de elektriciteit en de loodgieterij grondig onder de loep. Deze manier van werkenvermijdt elke discussie achteraf. Wij zijn volledig verantwoordelijk voor de correcte opmetingen. We rekenen voor deze dienstverlening een kleine vergoeding aan. Dit bedrag krijgt u terug gecrediteerd wanneer u voor het project met ons in zee gaat.
 • Stap 4: een verrassend ontwerp
  De combinatie van uw verlangens én onze creativiteit en ervaring, vormt de basis voor het ontwerp. Onze interieurarchitecten proberen u steeds te verrassen met spitsvondige functionaliteiten in een esthetisch design. We nodigen u uit om samen het ontwerp te bespreken. We presenteren de plannen in 3D zodat u een perfect idee krijgt van hoe uw nieuwe interieur er zal uitzien. Ook hier voorzien we alle nodige tijd om op uw vragen en opmerkingen in te gaan. Na dit gesprek passen we het ontwerp aan waar nodig.
 • Stap 5: calculatie en prijsofferte
  Wanneer duidelijk is wat het project inhoudt, kunnen we het prijskaartje berekenen. Daarbij mag u rekenen op een transparant voorstel. We lichten de offerte graag toe in een persoonlijk gesprek. Na stap 5 geven we het woord aan u: u beslist of u al dan niet met ons in zee wenst te gaan.
 • Stap 6: keuze van de materialen
  De eerste stap van de realisatie van uw project houdt de keuze van de verschillende materialen in. U mag daarbij rekenen op de nodige begeleiding. Wij selecteerden de verschillende toeleveranciers op basis van kwaliteit en aanbod. Eens alles gekozen, zetten we het hele project gedetailleerd op papier. U vindt in dit document alle afspraken, waaronder de leveringstermijnen.
 • Stap 7: start van de werken
  U krijgt steeds op tijd bericht van de start van de werken. Op dat moment bespreken we de planning en zetten we de afspraken nogmaals op een rijtje.
 • Stap 8: uitvoering tot in de puntjes
  KW neemt de volledige coördinatie van het project zich. We streven steeds naar een vlotte maar gestructureerde voortgang van de werf. Bij onverwachte gebeurtenissen spelen we kort op de bal en zoeken we naar de meest geschikte oplossing. We werken het project tot in de puntjes af zodat we fier kunnen zijn op het resultaat.
 • Stap 9: u bent tevreden!
  U kan heerlijk genieten van uw nieuwe keuken of uw nieuw interieur. Moest er achteraf toch een probleem opduiken of hebt u nog vragen, dan mag u rekenen op een uitstekende dienstverlening naverkoop, uitgevoerd door onze eigen naservicedienst.

GESCHIEDENIS

Familiebedrijf met de klant centraal

De ingebruikname van het nieuwe atelier in 2008 en de verhuis naar de gloednieuwe showroom in 2011 betekenen het voorlopige hoogtepunt in onze rijke bedrijfsgeschiedenis. In al die jaren bleven we een hecht familiebedrijf waar de klant centraal staat. Stichter Emiel Spiessens start in 1974 met het bedrijfje Keukens Waasland, afgekort KW. Naast de toonzaal langs de Krijgsbaan in Temse opent de ambitieuze zaakvoerder al snel een tweede showroom nabij de Dampoort in Gent. Het maken van de eigen meubels gebeurt vanaf 1977 in een magazijn aan de Wilfortkaai in Temse. Begin jaren ’80 verhuizen zowel de showrooms als het werkatelier naar Blaasveld in Willebroek. Enkele jaren later start het bedrijf met een badkamerafdeling. De intrede van zoon Bart in de zaak in 1988, versterkt het karakter van een hecht familiebedrijf. Wanneer in 1995 ook Gert de rangen vervoegt, staat een nieuwe generatie van dynamische zaakvoerders klaar. Naast totaalprojecten voor badkamers en keukens groeit KW uit tot een totaalpartner voor alle interieurprojecten. Vader Emiel blijft op de achtergrond aanwezig.

Groot dankzij mond-tot-mond reclame

Begonnen van niets groeide KW doorheen de jaren stelselmatig uit tot één van de belangrijke interieurinrichters in de wijde regio. Dankzij onze stapsgewijze en voorzichtige groei, staat het bedrijf op stevige fundamenten. Al die jaren bouwden we op basis van vakmanschap en mond-tot-mond reclame onze goede naam op. Deze elementen blijven ook onze basispijlers voor een succesvolle toekomst.

Historiek

1974

Na enkele jaren actief te zijn geweest als verkoopsleider in de keukensector, sticht Emiel Spiessens op 16 februari 1974 de PVBA Keukens Waasland. In mei 1974 wordt de toonzaal langsheen de Krijgsbaan te Temse geopend.

1975

Op 31 mei 1975 wordt de toonzaal nabij de Dampoort te Gent geopend.

1977

Emiel koopt de gebouwen van Alkajean aan de Bezelaervelden te Willebroek (Blaasveld). De productielijn kan hierdoor nog uitbreiden en steeds vernieuwen.

1980

Na enkele jaren actief te zijn geweest als verkoopsleider in de keukensector, sticht Emiel Spiessens op 16 februari 1974 de PVBA Keukens Waasland. In mei 1974 wordt de toonzaal langsheen de Krijgsbaan te Temse geopend.

1981

Verhuis van de productie van Temse naar Blaasveld.

1983

Op 22 april 1983 wordt de toonzaal te Blaasveld plechtig geopend waar een 10 tal keukens in worden tentoongesteld.

1985

Verdere uitbreiding van de toonzaal met een badkamerafdeling. Emiel zal vanaf dan ook een totaalproject aanbieden voor de renovatie van een badkamer. Vloer, betegeling, plafond, sanitair en badmeubels worden door het KW personeel vakkundig geplaatst.

1988

Bart, zoon van zaakvoerder Emiel, stapt op 19 jarige leeftijd mee in de zaak.

1992

Deelname aan diverse beurzen. De showroom wordt ook volledig vernieuwd.

1995

Gert Spiessens behaalt zijn diploma als binnenhuisarchitect in St-Lukas te Brussel. Op 22 jarige leeftijd versterkt hij het KW team.

1998

Na totaalprojecten voor badkamers en keukens, worden ook een complete inrichting van een kantoor, dressing of een ingemaakte kast aangeboden.

1999

Aankoop van het 3D softwarepakket “Winner” om keukens en badkamers nog duidelijker en visueler te kunnen weergeven.

2004

Op 1 maart 2004 wordt de website www.kwkeukens.be gelanceerd. Er worden opendeurdagen georganiseerd naar aanleiding van de vernieuwde showroom.

2008

Aankoop van nieuwe produktieruimte aan de Molenweg 100 te Willebroek. Tijdens bouwverlof 2008 start hier de volledig nieuwe en geautomatiseerde produktie op.

2009

Grootse verbouwingen voor nieuwe showroom en burelen (te Willebroek).

2011

Opening nieuwe showroom op 12 en 13 maart 2011.

ONS ATELIER

Allergisch voor bandwerk

Als u zoekt naar gladde verkopers die snel wat plannetjes tekenen en enkel op uw handtekening azen, bent u bij KW aan het verkeerde adres. Het welslagen van uw project beschouwen wij als onze erezaak. We maken er dan ook graag alle tijd voor. Loze beloftes doen we niet, wel leveren we alle mogelijke inspanningen om uw verwachtingen in te vullen. Zowel onze interieurarchitecten aan de tekentafel als de schrijnwerkers in het atelier zijn allergisch voor bandwerk.

Doorheen het hele proces streven we naar een hechte en persoonlijke samenwerking met onze klanten. Vertrouwen langs beide kanten, een goed gevoel én maatwerk staan daarbij centraal.

Maatwerk uit eigen Atelier

Wij nemen de volledige verantwoordelijkheid voor onze projecten. Logisch, want elk stuk meubel komt uit ons eigen atelier en ondergaat een grondige kwaliteitscontrole voor plaatsing. Elk meubel wordt één voor één samengesteld. KW beschikt over ervaren en vakbekwame schrijnwerkers. Zij werken met een hypermodern machinepark waarmee ze elk project – groot of klein, eenvoudig of complex – de baas kunnen. Op zoek naar echt maatwerk? Daarvoor moet u bij KW zijn.